Calitatea fainii reprezinta una din problemele fundamentale pentru industria panificatiei. Drept urmare, pentru obtinerea produselor de buna calitate, este necesar ca sistemul de analiza a fainii sa fie cat mai bine intretinut.
Firma Brabender, lider in domeniul aparaturii de testare a calitatii materialelor din industria chimica, cercetare si industria alimentara (morarit si panificatie), ofera un sistem complex de analiza a fainii.
Principalele componente ale sistemului Brabender sunt:
- Analizorul de umiditate MT-C
- Analizorul de gluten GLUTOGRAPH-E
- Analizorul pentru coca si calitatea fainii conform ICC 115/1 FARINOGRAPH-E
- Analizorul standard pentru coca conform ICC 114/1 EXTENSOGRAPH-E
- Analizorul pentru activitatea enzimelor conform ICC 126/1 AMYLOGRAPH-E
Astazi vom vorbi despre intretinerea primelor 2 aparate enumerate mai sus.
Analizorul de umiditate MT-C
Analizorul de umiditate MT-C este un aparat care in esenta nu necesita operatiuni speciale sau o anumita agenda de intretinere, dar totusi trebuie avut grija ca aparatul sa fie mentinut curat.
In plus in modul de operare trebuie sa tineti cont ca aparatul incorporeaza o balanta de mare precizie si deci conditiile ambientale trebuie sa permita o cantarire corecta.
Analizorul de gluten GLUTOGRAPH-E
Analizorul de gluten Glutograph - E este de asemenea un aparat simplu din punctul de vedere al intretinerii.
Curatenia este si aici, ca de altfel la toate aparatele din gama, factorul principal in mentinerea lui in buna stare de functionare.
|