CAUTARE
 
09.04.2010
Continuam prezentarea modalitatii de intretinere a componentelor sistemului Brabender de analiza a fainii, venind in sprijinul utilizatorilor Analizorului pentru coca si calitatea fainii conform ICC 115/1 - FARINOGRAPH-E. [...]
23.03.2010
Calitatea fainii reprezinta una din problemele fundamentale pentru industria panificatiei. Astfel, pentru obtinerea produselor de buna calitate, este necesar ca sistemul de analiza a fainii sa fie cat mai bine intretinut. [...]
 Intretinerea sistemului de analiza a fainii Brabender (II)
 NOUTATI » Intretinerea sistemului de analiza a fainii Brabender (II)

Continuam prezentarea modalitatilor de intretinere a componentelor sistemului Brabender de analiza a fainii, oprindu-ne asupra Analizorului pentru coca si calitatea fainii conform ICC 115/1 - FARINOGRAPH-E.

Farinograph-ul E - un aparat complex

Pentru o buna functionare, Farinograph-ul E are ca accesoriu o baie de termostatare care mentine temperatura corecta in mixerul care prepara coca.

De asemenea, are incorporata o celula de forta, similara celor din balante, si doua palete care amesteca in mixer faina cu apa, producand astfel coca in conditiile standard de masurare a comportamentului acesteia in timp. Fiecare dintre aceste parti trebuie tratata cu grija.

Mixerul si paletele. Sunt piese importante, geometria lor fiind esentiala in obtinerea rezultatelor corecte. Ca urmare, acestea trebuie curatate cu grija dupa fiecare proba. Paletele trebuie sa nu fie lovite sau deformate, iar cuva mixerului nu trebuie sa fie zgariata in procesul de curatare. Urmariti cu atentie daca aveti coca in orificiile prin care se introduc paletele si curatati-le cu grija. Inainte de fiecare utilizare, dupa spalare, ungeti inelele de pe axul paletelor cu vaselina.

Baia de termostatare. Apa din baie trebuie sa fie schimbata macar odata la doua saptamani. Daca sunteti intr-un spatiu in care aerul are un continut bogat de pulbere de faina, atunci e bine ca macar o data pe luna sa curatati traseul de apa de depunerile pe care faina impreuna cu apa le poate face, blocand astfel pompa baii de apa si implicit termostatarea.

Inregistratorul pe hartie. Daca aparatul este mai vechi si este dotat cu inregistrator cu hartie acesta trebuie verificat periodic si urmarit ca avansul hartiei sa se faca corect.

Atentie! Dincolo de toate aceste lucruri care sunt la indemana dumneavoastra, aparatul trebuie verificat periodic, calibrat si gresat. Aceste lucruri se pot face doar de catre un specialist si este bine sa prevedeti in programul de intretinere a aparaturii dumneavoastra si doua revizii anuale care sa fie executate de ingineri de service specializati.